Historie

Molderosetten er en revygruppe som drives av Molde revyselskap. Den ble dannet i 1982, da man i forbindelse med NM på ski i Molde ville sette opp en festforestilling. Denne ble en kjempesuksess.

Siden kulturtilbudet i Molde på den tiden var labert, ble det bestemt at man skulle lage revy annethvert år, og hvert partallsår siden 1984 har Molderosetten vært satt opp.

De fleste deltakerne i revyen er amatører, selv om vi har hatt enkelte innspill av profesjonelle som har vært med på sin egen fritid. I tillegg pleier regissører og instruktører å være profesjonelle.

Alle manus blir stort sett skrevet av revygjengen selv, med en forfattergruppe i spissen.

Fram til 2002 ble revyen satt opp på Molde kino. Da Seilet hotel og Bjørnsonhuset kom på plass, ble kinoen ombygget, og fra 2004 har Bjørnsonhuset vært fast tilholdssted for revyen.

Etter at revyen i alle år har vært vist i februar, ble det fra 2012 bestemt at den skal vises i november. Dette for å unngå kollisjon med vinterferie og andre konkurrerende arrangementer. Man bestemte seg også for å holde revyen på Kulturhuset, for å komme tilbake til den intime atmosfæren et mindre lokale gir.

Reklame